Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup applicationı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda methodın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D design kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup softwareı bazı eksikleri nedeniyle three boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi 3 boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir method niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.
Sanal gerçeklik teknolojisi, kullanıcıların henüz inşa edilmemiş mekanları keşfetmelerine, tasarımın atmosferini hissetmelerine ve içinde dolaşmalarına imkan verir. Bu sayede tasarımın tüm detayları daha gerçekçi bir şekilde deneyimlenir.
Son başlığımız ise bizim açılımını akıllı bina modelleme olarak çevirdiğimiz BIM (developing information and facts Modelling) yazılımlarıydı. Bununla ilgili ise sektörde iki tane advertisementı çok bilinen ve yaygın kullanılan method var: Revit ve ArchiCAD.
Bu aşama, malzeme özellikleri, ışıklandırma ve gölgelendirme gibi detayların eklenmesini içerir. Yüksek kaliteli renderlar, tasarımın gerçek dünyadaki görünümünü en iyi şekilde ileten anahtardır.
3D görselleştirme yazılımlarının öğrenilmesi, tasarımcılara tasarımlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde yaratma, düzenleme ve sunma imkanı verir.
Maket ile kat planlarını ve render'ları kolayca yeniden düzenleyebildiğinizi de belirtelim. Ayrıca Maket, sunduğu yapay zeka asistanı ile mimari odaklı sorularınızı yanıtlıyor. Maket'in yapay zeka asistanına materyaller, maliyetler, tasarım seçenekleri ve yasal uyumluluklar hakkında sorular sorabiliyorsunuz. Coohom
3D nesneler yaratan üretimsel yapay zeka modeli geliştiricisi Luma AI'ın forty three milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Luma, Genie adlı ilk üretimsel yapay zeka modelli ile metinsel komutlarla üç boyutlu nesneler oluşturmanızı sağlıyor. Modeller 10 saniye gibi kısa bir sürede üretiliyor. Genie'ye World-wide-web sürümü ve Luma iOS uygulaması üzerinden erişmek mümkün. Ayrıca Luma'nın Discord topluluğuna katılarak da aracı deneyimleyebiliyorsunuz.
Özel iç mekân tasarımların yanında konut pazarlaması sürecinde mekân kullanım senaryosunun müşteriye aktarılabilmesi ve henüz tamamlanmayan yapıların iç mekânlarını müşterilerinize sanal olarak deneyim imkânı sunabilmeniz için iç mekân render sunumlarını da etkili biçimde hazırlıyoruz. Bu noktada inşaat yatırımınızın mimari ve ekonomik bağlamı neticesinde ön görülen müşteri portföyünü ele alarak iç mekân tasarım konseptini belirliyoruz. Konut pazarlama ve satış süreçlerinde müşterilere sunulan iç mekân görselleştirme çalışmaları en az dış mekân ve cephe tasarımı sunumları kadar önem arz etmektedir.
Ocak 5, 2024 Mimarlık, estetik, fonksiyon ve teknolojiyi bir araya getiren bir sanat ve bilimdir. Tasarım sürecinde, mimarlar ve tasarımcılar, projelerini diğer paydaşlara iletmek ve anlatmak için mimari görselleştirmeyi kullanır. Bu, tasarımın anlaşılabilir, etkili ve çekici bir şekilde iletilmesini sağlar.
Kullanıcıların cephe tasarımının ötesinde iç mekân kullanımını önemsediği bilinen bir durumken iç mekân tasarım ve 3D çizim çalışmalarının satış için gerekli bir sunum aracı olduğu açık bir durumdur. O nedenle satış için dış mekân mimari görselleştirme sunumu hizmeti almak isteyen müşterilerimize, konut projelerinin iç mekân görselleştirme çalışmalarının da mutlaka satış kataloglarında yer almasını tavsiye ediyoruz. Bu noktada All Render olarak büyük ölçekli karma konut projelerinin satış süreçlerinde bulunmanın verdiği tecrübe ile uygun fiyatlarla satışa yönelik iç mekân tasarım ve sunumlarınızı yapmaktayız.
Mimari görselleştirme, potansiyel tasarım hatalarını erken aşamalarda ortaya çıkarmaya propertyımcı olarak, gelecekteki pahalı düzeltme işlemlerini önleyebilir. Ayrıca website tasarım kararları daha bilinçli alınır ve maliyet tasarrufları sağlanabilir.
Mimari görselleştirme, tasarım sürecinde fikirlerin ve kavramların daha iyi anlaşılmasını sağlar, müşteri ve tasarımcı arasında etkili bir iletişim aracı olur ve potansiyel problemlerin erkenden fark edilmesini sağlayarak tasarımın geliştirilmesine katkıda bulunur.
Bu sebepledir ki arayüzünün diğer programlara göre ikinci sınıfile bir tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla bu sebeple öğrenmesi de biraz daha zor oluyor diyebiliriz.
Bu nedenle sürecin profesyonel bir iç mekan tasarımcısı tarafından sürdürülmesi gereklidir. Aynı zamanda özellikle büyük ölçeğe sahip otel yerleşimlerinde çAlright sayıda mekân olması da onlarca three boyutlu görsel karesinin oluşturulması anlamına gelmektedir. O nedenle bu türden büyük ölçekli projelerinizin zamanında tamamlanabilmesi için teknik donanımı gelişmiş ve görselleştirme bilgisi üst seviyede olan ofislerden hizmet almanız gerekir. All Render olarak yenilikçi tasarım fikirleri üreten iç mekan tasarımı üzerine uzmanlaşmış mimar çalışma ekibimiz ve üst seviye bilgisayar donanımlarımızın yanında 3D yazılımlarda sahip olduğumuz ileri seviye bilgi ve hâkimiyet becerimizle, hızlı ve ekonomik iç mekan render hizmeti veren bir mimarlık firmasıyız.